سختی گیر | فایبرگلاس، فلزی، قیمت، رزینی، سختیگر آب، سازنده

همه ما از این واقعیت باخبر هستیم که امکان استفاده از آب شرب کافی برای اکثر افراد وجود ندارد. بهترین راهکار در این زمینه استفاده از دستگاه‌هایی همچون سختی گیر رزینی است تا بتوان نسبت به کاهش املاح آب آلوده و سپس تصفیه آن‌ها اقدام کرد.

سختی گیر آب چیست؟

سختی گیر یکی از اصلی‌ترین دستگاههای مخصوص تصفیه آب است که به دلیل ساختار خاصی که دارد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. روند کار دستگاه به اینصورت است که آب دارای املاح و یون‌های سخت با فشار مناسب از بین دانه‌های رزین عبور می‌کند، در نتیجه تبادل یونی صورت گرفته کلسیم و منیزیم موجود در آب را به دانه‌های رزین ژل مانند می‌چسبند و موجب خروج آب نرم از دستگاه می‌شوند. از این دستگاه با نام Water Softener نیز یاد می‌شود.

آیا این دستگاه‌ها آب را شیرین می‌کنند؟

لطفاً به این موضوع توجه داشته باشید که این دستگاه‌ها تنها وظیفه جداکردن سختی آب را دارند و نمی‌توانند بلافاصله آب را شیرین کنند. علاوه بر این امکان جداسازی املاح درون آب به‌وسیله این دستگاه‌ها وجود ندارد و باید از دستگاه‌های ویژه دیگری استفاده شود.

جنس بدنه این دستگاه از چه موادی است؟

به طبع یکی از موارد مهم که پیش از خرید این دستگاه باید مورد بررسی قرار گیرد، جنس بدنه آن است. امروزه از ماده‌ای به نام فایبرگلاس برای ساخت این محصولات استفاده می‌شود. فایبرگلاس از خاص‌ترین متریال‌ موجود در بازار به شمار می‌آید که علاوه بر دوام بسیار زیاد، وزن مناسبی دارد.

البته در بعضی از موارد به‌جای فایبرگلاس از ورق‌های گالوانیزه نیز کمک گرفته می‌شود. ورق‌های گالوانیزه نیز همانند فایبرگلاس کیفیت و مقاومت خارق‌العاده‌ای دارند. تفاوتی ندارد که بدنه دستگاه مدنظر شما از چه جنسی ساخته شده است؛ زیرا درهرصورت هم فایبرگلاس و هم ورق گالوانیزه بهترین گزینه برای ساخت بدنه این دستگاه‌ها به شمار می‌آیند و می‌توانید خیال راحتی از بابت مقاومت و عمر بالای آن‌ها داشته باشید.

انواع سختی گیر

سختی گیر فایبرگلاس ‎ (FRP Water softener)‎

سختی‌گیر فایبر گلاس دستگاهی است که جنس بدنه آن از الیاف فایبر تنیده شده روی پلی اتیلن تشکیل میشود. یعنی از پلی ‏اتیلن مقاوم سازی شده با الیاف‎ (FRP) ‎ساخته شده باشد. فشار کاری استاندارد FRP Water Softener حداکثر ۴ بار و فشار طراحی حداکثر ۶ بار ‏می‌باشد. رنگ بدنه مدلهای فایبرگلاس معمولا سفید و یا آبی می‌باشد‎.‎ از این نوع سختیگیر ها در مصارف بهداشتی و صنایع کوچکتر و ساختمانی استفاده میشود.

اجزای سختی گیر رزینی FRP

مخزن FRP

مخزن FRP باید را روی یک سطح محکم ترجیحا بتونی قرار دهید. در فاصله ۱ متری این سیستم باید یک پریز برق باشد. یک کف شوی تخلیه پساب که باید در نزدیکی سیستم قرار داشته باشد. همچنین برای تنظیم صحیح شیر کنترل و عملیات بهره برداری نیازمند فضای دسترسی میباشد.

شیر کنترلی دستی یا اتوماتیک

شیر کنترلی سختی گیر را میتواند از نوع اتوماتیک برقی و یا نیمه اتوماتیک استفاده کرد. بسته به ظرفیت دستگاه سختی گیر دارای سایز های ۳/۴، ۱ و ۲ اینچ می‌باشد.


شماتیک سختی گیر فایبرگلاس


لوله رابط و نازل بالا و پایین

لوله رابط بسته به نوع و ابعاد سختی گیر لوله رابط میتواند به قطر ۳/۴ یا ۲ اینچ باشد. همچنین نازل های سختیگیر نیز به صورت نقطه ای و خورشیدی است.

رزین

رزین مورد استفاده در سختی گیر از نوع رزین کاتیونی C-100 یا C-100E بسته نوع فود گرید بودن متغییر است تا بتواند یون‌های سختی آور آب که از نوع کاتیون (کلسیم و منیزیم) هستند را از آب حذف کرد.

مخزن آب نمک و شیلنک مخصوص آب نمک

مخزن آب نمک را همانطور که در بالا نشان داده شده است، به شلنک وصل می‌شود. تانک نمک باید روی یک سطح صاف و تمیز قرار داشته باشد. در صورت قرار دادن بر روی سطح نامنظم هنگام پر کردن نمک دچار تغییر شکل میشود که میتواند باعث آسیب به مخزن آب نمک شود.

شیر سختی گیر فایبرگلاس

سختی گیر FRP بر اساس شیر کنترلی بسته به نیاز مصرف کننده با دو نوع شیر عرضه میگردد.

  • سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک
  • سختی گیر رزینی نیمه انوماتیک یا دستی

مزایای سختی گیر FRP

  • عدم زنگ زدگی مخزن
  • جابجایی آسانتر و نصب آسان
  • مقاومت بالا در مقابل مواد شیمیایی
  • بهداشتی بودن نسبت به مخزن فلزی
  • قیمت ارزان تر نسبت به سختی گیر فلزی
  • وزن کمتر نسبت به سختی گیر رزینی فلزی

این دستگاه‌ها بخاطر عدم زنگزدگی و امکان استفاده از شیر اتوماتیک بسیار محبوب می‌باشند.


جدول مشخصات سختی گیر های فایبرگلاس رهاب سازه


سختی گیر فلزی

سختیگیر فلزی از جنس کربن‌استیل (ورق سیاه) یا گالوانیزه به دستگاهی گفته میشود که جنس بدنه آن استوانه عمودی فلزی ‏می‌باشد. فشار تست مدل فلزی تا ۱۰ بار نیز می‌باشد ولی فشار کاری تمامی انواع مختلف سختیگرها بین ۴ تا ۶ بار می‌باشد. به این دستگاه سختی گیر آب موتورخانه نیز گفته میشود. بمنظور ‏تولید بدنه دستگاه نیاز به امکانات خاصی نیست لیکن وجود دستگاه عدسی زن محدب فلزی و دستگاه نورد در کارخانه تولیدی ضروری می‌باشد‎.‎ از این سختیگیر‌ها در کارخانجات نساجی، صنایع لاستیک سازی جهت نرم کردن آب ورودی به انواع بویلر‌ها، و در تصفیه آب برج خنک کننده، صنایع غذایی، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجزای سختی گیر صنعتی

بدنه

ضخامت بیشتر به معنای استفاده از متریال بیشتر جهت تولید بدنه دستگاه است. این امر به‌خودی‌خود می‌تواند بر روی قیمت دستگاه مدنظر شما تأثیر بگذارد، البته همواره توصیه می‌شود که دستگاه‌هایی با ضخامت بدنه بالاتر را خریداری کنید. این دستگاه‌ها عمر مفید مناسبی دارند و از مقاومت بسیار خوبی در برابر مواردی همچون آسیب‌های فیزیکی برخوردار هستند.

شیر

شیر سختی گیر در مدل‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا بتوانند کلیه نیازهای کاربران صنعتی و خانگی را به شکل مناسبی برطرف کنند. از جمله این شیرها می‌توان به محصولاتی همچون شیرهای پلاستیکی سختی گیر، شیرهای اتوماتیک سختی گیر و شیرهای موسوم به سولو ولو یاد کرد.


شماتیک سختی گیر فلزی


 آشنایی با شیرهای مختلف این دستگاه‌ها

شیر سختی گیر مهم ترین عضو دستگاه است، که معمولاً دارای چندین شیر مختلف است که هرکدام از آن‌ها وظیفه خاص خود را دارند. مهم‌ترین شیر موجود در این دستگاه‌ها، شیری به نام شیر سلونوئید ولو محسوب می‌شود که به کمک آن می‌توان جهت حرکت آب در درون دستگاه را تغییر داد. سایر شیرهایی که در این دستگاه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از:

  • شیر بک واش
  • شیر تخلیه شستشو
  • شیر مخصوص آب‌نمک
  • شیر مخصوص ورود آب
  • شیر مخصوص هواگیری
  • شیر مخصوص خروج آب

نوع لوله‌های اتصالی

نوع لوله نیز می‌تواند موجب کاهش و یا افزایش قیمت دستگاه سختیگیر شود. لوله‌هایی که از جنس بسیار عالی باشند، منجر به افزایش قیمت نهایی محصول می‌شوند. در این زمینه نیز توصیه می‌شود اولویت خود را کیفیت لوله استفاده شده در محصول قرار دهید. هرچه لوله استفاده شده در این محصولات از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، عمر مفید دستگاه نیز بیشتر می‌شود.

رزین

نوع و کیفیت رزین هم در قیمت نهایی سختی گیر موثر است. به طور مثال رزین پرولایت در مقایسه با آکوالایت یا هیدرولایت، قیمتش به مراتب گرانتر میباشد. هرچقدر کیفیت رزین افزایش پیدا می‌کند، کارایی دستگاه سختیگیر نیز افزایش و راندمان کلی کار بهبود می‌یابد. به همین علت است که حتی اگر رزین خریداری شده قیمتی چند برابری داشته باشد، ارزشش این سرمایه گذاری را دارد. در نتیجه افراد خبره توصیه می‌کنند حتی اگر قیمت به دلیل جنس خوب رزین افزایش پیدا می کند، این قیمت را به جان بخرید!

علاوه بر کیفیت و برند رزین، میزان آن نیز کاملا در قیمت اثر دارد. با توجه به قیمت رزین دستگاه سختی گیر، برخی تولید کنندگان از رزین کافی استفاده نمی‌کنند. این در حالی است که برندهای معتبر تلاش میکنند با افزایش میزان رزین در حد استاندارد، کیفیت عملکرد دستگاهشان را افزایش دهند. در مجموع  هنگام خرید دستگاه نرم کننده آب توجه داشته باشید که حجم رزین در هر دستگاه باید ۷۰ درصد حجم مخزن را در بر گیرد تا کارایی صحیح داشته باشد.

نازل

درون سختی گیر از دو نوع نازل استفاده می‌گردد. یکی نازل آب پخش کن که در داخل دستگاه بالای سختی گیر نصب میشود و دیگری نازل‌هایی که در کف مخزن نصب میشود. رزین و سیلیس داخل مخزن بر روی یک صفحه قرار میگیرد که روی از تعدای نازل تشکیل شده است که به صفحه آب پخش کن نیز شناخته میشود. این نازل ها نقش جمع آوری و زهکشی آب را بر عهده دارند و در زمان بکوش آب را به داخل مخزن انتقال میدهد. جنس این نازل ها معمولا از جنس پلاستیک یا برنجی بوده ولی در برخی کارهای حساس از استیل نیز استفاده میگردد.

مخزن آب نمک سختی گیر

مخزن نمک سختی گیر از جنس پلی اتیلن است و برای ذخیره آب نمک برای احیای رزین استفاده میشود. تانک نمک در سختی گیر بسته به سایز سختی گیر از ظرفیت ۶۰ لیتری تا ۲۰۰۰ لیتر متغیر است. در نظر داشته باشید برای محاسبه ظرفیت مخزن پلی اتیلن نمک سختیگیر به ازای هر لیتر رزین ۲۵ گرم نمک برای احیا نیاز است.

مانومتر

برای بررسی فشار ورودی به دستگاه سختی گیر نصب می‌گردد.

 نباید فشار کاری دستگاه سختی‌گیر بیشتر از ۴ الی ۶ بار باشد زیرا رزینها قابلیت تحمل فشار بالا را ندارند و دچار شکستگی می شود در ضمن هنگام خرید رزین به تاریخ تولید درج شده بروی بسته بندی توجه فرمایید.


این محصولات در ظرفیت‌های مختلفی عرضه می‌شوند.


سختی گیر دوبلکس

سختی گیر دوبلکس به دستگاهی گفته میشود که از ۲ مخزن رزین تشکیل شده است. در واقع سختی گیر دوبلکس بسیار مشابه به سختی گیر معمولی است با این تفاوت که در سیستم هایی که بصورت ۲۴ ساعته شبانه روز نیاز به عمل سختی گیری آب دارند، می‌بایست از سختی گیر دوبلکس استفاده نمود. تا زمانی که یکی از ستون های رزینی در حال بک واش و عملیات احیای رزین میباشد، ستون دیگر در حال سرویس و تبادل یون باشد و عملیات نرم کردن آب سخت به طور پیوسته صورت پذیرد. دلیل دیگر استفاده از سختی گیر دوبلکس همانطور که در جدول بالا اشاره کردیم، حداکثر ظرفیت دستگاه‌های تولیدی و وارداتی ۲ میلیون گرین میباشد و در صورت درخواست دستگاه بالای این عدد باید به صورت دوبلکس طراحی گردد.

مزیت های سختی گیر

  • جلوگیری از افت فشار درون لوله های فلزی.
  • آب نرم شده باعث میشود صابون ها و مواد شوینده به طور موثرتری کار کنند.
  • جلوگیری از رسوب درون تجهیزات موتورخانه (منبع انبساط، منبع کویل دار، منبع دوجداره) و بالا رفتن راندمان.
  • جلوگیری از رسوب درون مبدل‌های پوسته و لوله یا مبدل‌های صفحه ای برای راندمان بالا در انتقال حرارت.
  • استفاده از سختی گیر باعت می‌گردد از وجود لکه های سفید رنگ روی شیرآلات یا سینک ظرف شویی جلوگیری شود.

معایب سختی گیر

  • خطرات سلامتی کوچک اما قابل توجه برای افراد رژیم های کم سدیم، فرآیند تبادل یونی تقریباً ۵.۷ میلی گرم در هر کوارتت آب اضافه میکند.
  • تقریبا کلسیم و منیزیم را از آب خارج میکند، که برای برخی از افراد ممکن است به جایگزینی این عناصر لازم به مکمل های غذایی نیاز داشته باشند.
  • هزینه های تعمیر و نگهداری مداوم، نمک باید به صورت دوره ای به مخزن آب نمک اضافه شود و دستگاه به طور دوره‌ای نیاز به سرویس دهی دارد.
  • این فرایند آب شور را وارد سیستم فاضلاب میکند و مشکلات بالقوه زیست محیطی را ایجاد می‌کند.
  • آب نرم شده حاوی مقدار کمی سدیم است که می‌تواند باعث ایجاد مشکل در سیستم‌های سنتی شود.

جدول مشخصات سختی گیر های فلزی رهاب سازه


قسمت‌های مختلف دستگاه

یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که در زمان آشنایی با دستگاه سختی گیر باید به آن اشاره شود، قطعات مختلف این دستگاه است. شناخت این موارد به شما کمک می‌‌کند تا درک بهتری از چگونگی عملکرد این محصول داشته باشید. به‌طورکلی باید گفت که این دستگاه‌ها از یک ‌لایه سیلیس و رزین‌های مخصوص تبادل یونی برخوردار هستند که وظیفه دارند تا سختی آب را به حد مدنظر کاربر برسانند.

سیلیس و رزین ها دقیقاً در محفظه داخلی و روی صفحه نازل دستگاه قرار می‌گیرند. در کنار این موارد می‌توان ورودی، خروجی، ورودی مخصوص آب‌نمک یا salt water و محل تخلیه آب را مشاهده کرد. در بخش بالایی و پایینی دستگاه نیز دو دریچه وجود دارد که به کمک آن می‌توانید داخل بدنه دستگاه را به‌ خوبی مشاهده کنید. نمک سختی گیر نقش مهمی را در زمان گرفتن سختی آب ایفا می‌کند و به همین دلیل اهمیت بالایی دارد. در دستگاه‌های مدرن امروزی بخشی به نام گیج فشار قرار دارد که به کمک آن می‌توان میزان افزایش یا کاهش فشار در درون دستگاه را مشاهده کرد.

تعریف آب سخت

آب سخت یک اصطلاح عام است که به عنوان منبع آب مورد استفاده قرار میگیرد و مقادیر زیادی مواد معدنی موجود در زمین را به خود جذب می‌کند. در درجه اول کلسیم و منیزیم از عوامل اصلی سختی آب هستند. اگر در مقادیر قابل توجهی فاقد این مواد معدنی باشد، آب به عنوان آب نرم تعریف میشود. آب می‌تواند به طور طبیعی نرم باشد (منابع آب حاصل از دریاچه ها و نهر ها معمولا نرم هستند). یا به دلیل تصفیه مصنوعی، چه در شرکت آب شهری و چه با استفاده از دستگاه تصفیه آب درون خانه که به عنوان نرم کننده آب شناخته می‌شود، میتواند نرم باشد.


جدول تعیین محدوده سختی آب

محدوده سختی آب


مشکلاتی ناشی از سختی بیش از حد آب

نگرانی بهداشتی با نوشیدن آب سخت زیاد در مواد معدنی محلول مانند کلسیم و منیزیم وجود ندارد. در صورت وجود مقادیر کمی از این مواد معدنی برای سلامتی ضروری هستند. اما در سطوح بالا، مواد معدنی میتوانند در لوله ها و لوازم خانگی باعث رسوب شوند و به تدریج در عملکرد آنها خلل ایجاد کنند. به عنوان مثال: رسوب مواد معدنی در شیرآلات یا آبگرمکن ها ممکن است طول عمر آنها را کوتاه کند. برخی افراد بعد از حمام یا دوش گرفتن در آب احساس خارش دارند که به دلیل اینکه مواد معدنی بسیار زیاد است.

دلیل اصلی سختی آب چه چیزی است؟

برای درک بهتر کارکرد سختی گیر، باید با سختی آب آشنا شوید. به‌طورکلی باید گفت که آب به علت قرارگرفتن در کنار ترکیبات آهکی موجود در درون زمین، اصطلاحاً سخت می‌شود. این بدان معناست که مقداری از این ترکیبات آهکی به درون آب نفوذ پیدا می‌کنند. بر اساس یافته‌های محققان هرچه آب به‌دست‌ آمده در عمق بیشتری قرار داشته باشد، میزان سختی آن نیز افزایش می‌یابد. در واقع مقدار سختی موجود در آب‌های سطحی نسبت به آب‌هایی که در زیرزمین قرار دارند، بسیار کمتر است. جالب بوده بدانید که همین سختی آب (آهک‌ها) موجب ایجاد یک‌لایه سفیدک بر روی مواردی همچون شیرهای آب حمام و دستشویی و حتی درون لوله می‌شوند.

حتی کف نکردن صابون نیز از نشانه‌های بسیار مهم افزایش سختی آب به حد نامناسب است. متأسفانه سختی آب برای زندگی روزمره ما چندان مناسب نبوده و حتی ممکن است خطراتی را به دنبال داشته باشد. برای مثال سختی بیش از حد آب باعث ازکارافتادن وسائلی همچون ماشین ظرف‌شویی و ماشین لباسشویی می‌شود.


میزان سختی آب نباید بیشتر از ۱۲۰PPM باشد.


کاربرد دستگاه سختی‌گیر

جهت تبدیل‌کردن آب‌های غیر قابل شرب به آب‌های شرب از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود. اگرچه از بین‌بردن آلودگی‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های مربوط به این امر به شمار می‌آید؛ اما سختی آب مدنظر نیز باید کمتر شود،‌ در این شرایط از دستگاه‌هایی که گیرنده سختی آب هستند، کمک گرفته میشود. بدون استفاده از این دستگاه‌‌ها‌ امکان بهره‌گیری از آب غیر شرب حتی برای مواردی همچون کشاورزی و دامداری نیز وجود ندارد. همین امر خود نشان‌دهنده اهمیت بسیار زیاد چنین دستگاه‌هایی است. انتخاب و خرید یک دستگاه مناسب به شما کمک می‌‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع سختی آب‌های مدنظر خود اقدام کنید و آبی مناسب برای مصارف شرب، کشاورزی و حتی دامداری به دست بیاورید.

دستگاه Water Softener حتی در کشورهای پیشرفته صنعتی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. دلیل این امر را می‌توان با اهمیت بسیار بالای تصفیه آب آلوده مرتبط دانست. کشور ما از جمله کشورهایی به شمار می‌آید که در منطقه خشک جهان قرار گرفته است؛ به همین دلیل دستیابی به دستگاه‌هایی که به ما در زمینه تصفیه آب‌های غیرقابل‌ آشامیدن کمک می‌‌کنند، یک ضرورت به شمار می‌آید.

سختی‌گیر چه مواردی را فیلتر می‌کند؟

حال که با تعریف کلی سختی آب آشنا شدید، بهتر است به این موضوع بپردازیم که دستگاه سختی گیر دقیقاً چه مواردی را در آب‌های سخت فیلتر می‌کند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که سختیگیر توانایی جداسازی موادی همچون کلسیم، منگنز، آلومینیوم و حتی روی موجود در آب را دارند. در واقع آبی که به دست شما می‌رسد تهی از این موارد است و می‌توانید به‌راحتی آن را مصرف کنید.

توجه داشته باشید استفاده از دستگاه فیلترشنی قبل از در شرایطی که به آب شهری دستررسی ندارید بسیار مهم و حیاتی است. بدلیل وجود شن و ماسه در آبهای زیرزمینی و گیر کردن آنها در لا‌به‌لای رزین ها سبب کاهش کارایی این دستگاه می‌شود. همچنین اگر بعد از عبور آب از فیلترشی و سختیگر دارای رنگ و بو باشد استفاده از فیلتر کربنی توصیه میشود.

سختی گیر موتورخانه

از اصلی‌ترین موارد استفاده از فیلتر Water Softener در موتورخانه‌های کارخانجات و ساختمان‌های مسکونی و محیط‌های صنعتی میباشد. اگر املاح آب زیاد باشد پس از حرارت دادن به تدریج در جدار لوله رسوب زیادی به وجود می‌آورد و به مرور زمان موجب گرفتگی لوله و حتی ترکیدگی آن میشود. به همین علت از سختی گیر رزینی با ظرفیت متناسب با میزان ورودی آب و سختی کل استفاده می‌گردد. در نظر داشته باشید که با توجه به ظرفیت و فضای مورد نظر میتوان از انواع سختیگیر‌های فلزی یا فایبرگلاس استفاده کرد.

سختی گیر آب خانگی

از دیگر کاربرد این دستگاهها می‌توان به نوع خانگی آن اشاره کرد. با توجه به اینکه املاح آب اکثر شهرها و شهرستان‌های کشورمان زیاد بوده، و وجود زیاد این املاح برای بدن و تجهیزات خانگی مضر می‌باشد، به همین دلیل استفاده از انواع سختی گیر آب خانگی در ابعاد کوچکتر برای منازل توصیه میگردد.

ظرفیت دستگاه سختی گیر رزینی

به طبع مهم‌ترین موردی که می‌تواند بر روی قیمت دستگاه مدنظر شما تأثیر بگذارد، ظرفیت آن است. دستگاه‌هایی که دارای ظرفیت بالاتر هستند، قیمت بیشتری دارند. علاوه بر این، هزینه‌های مربوط به مواردی همچون نگهداری از دستگاه نیز افزایش می‌یابد؛ به همین علت توصیه می‌کنیم که پیش از انتخاب هر محصولی به‌صورت کامل نسبت به محاسبه میزان ظرفیت مدنظر خود اقدام کنید. این امر موجب می‌شود تا دیگر نگرانی خاصی از بابت انتخاب محصول نامناسب با ظرفیت کم و یا بیش از حد نداشته باشید.


فرمول محاسبه ظرفیت سختیگیر

محاسبه سختی گیر


قیمت سختی گیر رزینی

فاکتورهای مختلفی بر روی قیمت دستگاه‌های سختی گیر اثر می‌گذارد. هر یک از این فاکتورها می‌توانند موجب کاهش و یا افزایش قیمت محصول نهایی شوند؛ به همین دلیل لازم است که پیش از خرید این محصول با این موارد آشنایی کاملی داشته باشید. مهم‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار دراین‌رابطه عبارت‌اند از:

  • ضخامت کلی بدنه
  • ظرفیت کلی دستگاه
  • کیفیت لوله‌های اتصالی
  • متریال مورداستفاده برای ساخت بدنه

همانطور که قبلا اشاره کردیم امروزه اکثر تاسیسات صنعتی و صنایع بزرگ برای جلوگیری از ضررهای میلیونی ناشی از رسوب‌گیری دستگاه‌ها بعنوان بخشی از فرآیند کاری خود به فناوری رسوب زدایی نیاز دارد که این کار توسط سختی‌گیر‌ها انجام می پذیرد. به همین منظور ظرفیت سختی‌گیرها و مقدار هزینه‌ای که جهت خرید و نگهداری آن انجام می‌شود دارای اهمیت بسیاری می‌باشد.

علاوه بر قیمت سختی گیر یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای مهم در مورد افزایش طول عمر دستگاه‌ها، رزین‌ها محسوب میشود که باید در نوع، برند و طریقه شستشوی و احیا آنها دقت لازم انجام پذیرد. اما امروزه رزین‌های بسیار در کیفیت و برندهای مختلف توسط تولید کنندگان به بازار عرضه میشود که تشخیص کیفیت و میزان کارآمدی رزین‌های تصفیه آب را برای بسیاری از مصرف کنندگان مشکل نموده است.

قیمت سختی گیر آب خانگی پر کاربرد

سحتی گیر خانگی ۳۰ هزار گرین فایبرگلاس

سختی گیر ۳۰ هزار گرین فایبرگلاس دارای قطر ۲۰.۵ سانتیمتر در ارتفاع ۱۱۲ سانتی‌متر، لوله کشی ۳/۴ اینچ اتوماتیک و دارای ۲۵ لیتر رزین پرولایت و مخزن پلی اتیلن ۶۰ لیتری مخصوص نمک میباشد. قیمت سختی گیر رزینی اتوماتیک تقریبا ۹.۵ میلیون تومان بوده که با توجه به وارداتی بودن این محصول تغییرات قیمت ارز موجب بالا و پایین رفتن قیمت این سختی گیر ها میشود. برای اطلاع از قیمت سختی گیر رزینی اتوماتیک با کارشناسان گروه تولیدی رهاب سازه یکی از معتبرترین تولید کننده مخازن فلزی و وارد کننده مخازن سختیگیر فایبرگلاس تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر خانگی ۶۰ هزار گرین فایبرگلاس

سختی گیر ۶۰ هزار گرین فایبرگلاس دارای قطر ۲۵.۵ سانتیمتر در ارتفاع ۱۳۷ سانتی‌متر، لوله کشی ۳/۴ اینچ اتوماتیک و دارای ۵۰ لیتر رزین پرولایت و مخزن پلی اتیلن نمک ۶۰ لیتری میباشد. قیمت این نوع از سختی گیر رزینی تقریبا ۱۲.۵ میلیون تومان بوده که با توجه به وارداتی بودن این محصول تغییرات قیمت ارز موجب بالا و پایین رفتن قیمت این سختی گیر ها میشود. برای اطلاع از قیمت دستگاه سختی گیر آب خانگی با کارشناسان شرکت رهاب سازه یکی از معتبرترین وارد کننده مخازن فایبرگلاس تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر خانگی ۱۲۰ هزار گرین فایبرگلاس

سختی گیر ۱۲۰ هزار گرین فایبرگلاس این شرکت دارای قطر ۳۵.۵ در ارتفاع ۱۶۵ سانتی‌متر، لوله کشی ۱ اینچ اتوماتیک و دارای ۱۲۰ لیتر رزین پرولایت و مخزن نمک ۱۰۰ لیتری میباشد. قیمت این نوع از سختی گیر رزینی اتوماتیک تقریبا ۲۱ میلیون تومان بوده که با توجه به وارداتی بودن این محصول تغییرات قیمت ارز موجب تغییر قیمت این سختی گیر ها میشود. برای اطلاع از قیمت دقیق دستگاه سختی گیر آب موتورخانه با کارشناسان گروه تولیدی رهاب سازه یکی از معتبرترین وارد کننده مخازن فایبرگلاس تماس حاصل فرمایید.


قیمت این دستگاه‌ها به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد.


قیمت سختیگیر های پر کاربرد صنعتی

سختی گیر ۲۰۰ هزار گرین فلزی

سختی گیر دویست هزار گرین از ورق‌های استاندار ۵ یا ۶ میلیمتر تولید می‌گردد. قطر عدسی ۵۰ سانتیمتر در ارتفاع ۱۵۰ با پایه ۱۸۵ سانتی‌متر لوله کشی ۱ اینچ و دارای ۱۷۵ لیتر رزین پرولایت، ۵۰ کیلو‌گرم سیلیس دانه بندی شده و مخزن نمک ۲۰۰ لیتری میباشد. قیمت سختی گیر با ورق ۵ میلیمتر تقریبا ۵۱ میلیون تومان بوده که با توجه به تغییرات قیمت ارز که موجب تغییر قیمت رزین و ورق می‌شود متغییر است. برای اطلاع از قیمت دقیق دستگاه سختی گیر آب موتورخانه با کارشناسان گروه تولیدی رهاب سازه یکی از معتبرترین تولید کننده مخازن فلزی تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر ۳۰۰ هزار گرین فلزی

سختی گیر سیصد هزار گرین از ورق‌های استاندار ۵ یا ۶ میلیمتر تولید می‌گردد. قطر عدسی ۶۰ سانتیمتر در ارتفاع ۱۵۰ با پایه ۱۸۵ سانتی‌متر لوله کشی ۱/۴ ۱ اینچ و دارای ۲۷۵ لیتر رزین پرولایت، ۱۰۰ کیلو‌گرم سیلیس دانه بندی شده و تانک نمک ۳۰۰ لیتری میباشد. قیمت سختیگیر با ورق ۵ میلیمتر تقریبا ۶۳ میلیون تومان بوده که با توجه به تغییرات قیمت ارز که موجب تغییر قیمت رزین و ورق می‌شود متغییر است. برای اطلاع از قیمت دقیق دستگاه سختی گیر با کارشناسان گروه تولیدی رهاب سازه یکی از معتبرترین تولید کننده مخازن فلزی تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر ۵۰۰ هزار گرین فلزی

سختی گیر پانصد هزار گرین از ورق‌های استاندار ۵ یا ۶ میلیمتر تولید می‌گردد. قطر عدسی ۹۰ سانتیمتر در ارتفاع ۱۵۰ با پایه ۱۸۵ سانتی‌متر لوله کشی ۱/۲ ۱ اینچ و دارای ۴۷۵ لیتر رزین پرولایت، ۲۵۰ کیلو‌گرم سیلیس دانه بندی شده و مخزن نمک ۵۰۰ لیتری میباشد. قیمت سختی گیر آب موتورخانه با ورق ۶ میلیمتر تقریبا ۱۰۵ میلیون تومان بوده که با توجه به تغییرات قیمت ارز که موجب تغییر قیمت رزین و ورق می‌شود متغییر است. برای اطلاع از قیمت دقیق دستگاه سختی گیر آب موتورخانه با کارشناسان شرکت رهاب سازه یکی از معتبرترین تولید کننده مخازن فلزی تماس حاصل فرمایید.


این دستگاه‌ها در محیط‌های مختلفی به کار می‌روند.


چرا باید لوله‌های مخصوص سختی گیر را از رهاب سازه خریداری کنیم؟

همان‌طور که می‌دانید انتخاب لوله‌های مناسب برای سختی گیر رزینی منجر به کارکرد مناسب دستگاه می‌شود. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که دستگاه‌هایی باکیفیت بالا تنها به دلیل بهره‌گیری از لوله‌های نامناسب به طور کامل کارایی خود را از دست‌داده‌اند. این در حالی است که با خرید لوله‌های مدنظر خود از رهاب سازه می‌توانید از بابت کیفیت بالای آن‌ها اطمینان خاطر داشته باشید. رهاب سازه مفتخر است این محصولات را با نازل‌ترین قیمت موجود در بازار به شما عزیزان ارائه کند.

مراحل نصب سختی گیر

  • همان طور که میدانید، نصب و راه‌اندازی دستگاه سختیگیر رزینی اهمیت بسیار زیادی دارد. توجه داشته باشید که موارد زیر را به دقت اجرا کنید تا سختی گیر آب از راندمان بالایی برخوردار باشد. و رزینها که مهمترین پارامتر در هزینه سختی گیر است، آسیب نبیند.
  • دستگاه نرم کننده آب لازم است که در نزدیک ترین محل به آب ورودی منازل نصب شود، تا بدین ترتیب تمامی سیستم‌های لوله کشی بتوانند از این آب استفاده نمایند.
  • همواره به این مسئله توجه داشته باشید که این سیستم قبل از آبگرمکن و پکیج و سیستم‌های تبرید شما قرار بگیرد، زیرا بیشترین صدمه به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی وارد میشود.
  • چنانچه می‌خواهید سختی گیر آب را در یک مکان خشک و هم سطح نصب نمایید باید نزدیک به خط اصلی آب، یک پریز برق جهت روشن کردن سیستم و یک تخلیه برای محلول نمک حاصل از چرخه بازسازی باشد.
  • در اکثر موارد مشاهد میشود که در دستگاه‌های Water Softener، شیر بای پس در قسمت آب ورودی و خروجی تعبیه میگردد تا در صورت نیاز به تعمیر یا در هنگام نصب برای تامین آب نرم مورد نیاز تجهیزات گرمایشی و سرمایشی در آن مقطع با مشکلی مواجه نشوید.
  • نکته حائز اهمیت دیگر که در هنگام نصب سختیگیر باید به آن توجه داشته باشید این است که این دستگاه از سایر تجهیزات گرمایشی اعم از مبدلهای حرارتی و بویلرها دور باشد. همچنین دستگاه نباید در مجاورت مواد خورنده اسیدی یا مغناطیسی قرار بگیرد.
  • این دستگاه را بهتر است که در جایی کم نور و عاری از رطوبت نصب نمایید. پس از رعایت این موارد ضروری است که کلیه مراحل نصب سختیگیر توسط یک تعمیرکار ماهر انجام شود.

مراحل راه اندازی سختی گیر

  • اتصال نازل کف مخزن به لوله ورودی به مخزن سختیگیر با چسب
  • وصل کردن لوله داخل مخزن سختی گیر و اتصال نازل بالایی به شیر کنترلی
  • متصل کردن قسمت بالایی لوله به شیر کنترلی
  • نصب ورودی واشرکانکتور به پورت ورودی شیر کنترلی
  • نصب خروجی کانکتور به پورت خروجی شیر کنترلی
  • نصب گیج فشار بر روی لوله آب ورودی
  • نصب شیرآلات و اتصالات ورودی ، خروجی و بای پس
  • وصل کردن قطعه کنترل دبی به خروجی شیر کنترلی
  • سفت کردن قطعه اتصال شلنگ تخلیه در محل خود
  • اتصال مخزن آب و نمک با استفاده از مهره های اتصال و تیوپ و بوشنها و گذاشتن سر دیگر شلنگ درون مخزن نمک

چرا باید سراغ سختیگیر برویم؟

کارشناسان شرکت مهندسی رهاب سازه با توجه به شناخت کافی در مورد آبهای اکثر نقاط کشور در زمینه طراحی و ساخت دستگاه سختیگیر تجربه کافی را دارند. به طور کلی باید گفت قیمت سختی گیر به جنس ستون که از نوع فایبرگلاس باشد یا فلزی بستگی دارد. همچنین انتخاب برند و نوع رزین هم در تعیین قیمت سختیگیر بسیار تاثیر گذار میباشد. قیمت سختی گیر های فایبرگلاس با توجه به وارداتی بودن در مقایسه با فلزی ارزان تر است اما به دلیل نداشتن فلنچ برای تخلیه و شارژ فلنج مشکلات قابل توجهی برای اپراتورها ایجاد می‌کند.

۵/۵ (۳ نظر)

محصولات مرتبط

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من یه دستگاه ۱ میلیون گرین دارم با تو جه به اینکه ۱۰ ساله داریم استفاده می کنیم و دیگه جواب نمیده می خوایم رزین عوض کنیم چقدر رزین و چقدر سیلیس بریزیم

    پاسخ
    • سلام در اصل رزین چون یه ماده شیمیایی عمرش بسته به برند مصرفی و دفعات مصرف بین ۱ تا ۳ ساله ولی اگه تاریخش تموم بشه بازم کارایی داره اما میزان دفعات بکواش زیاد میشه حجم دستگاه ۱ میلیون گرین ۱۵۰۰ لیتر در حالت کلی ما باید ۷۰ درصد یا ۲/۳ مخزن رو پر کنیم که میشه ۱۰۰۰ کیلوگرم رزین و ۲۰۰ کیلوگرم سیلیس برای بستر سازی و جلوگیری از خارج شدن رزین از نازل ها.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up