نمک دستگاه سختی گیر یا Water Softener Salt یک محصول فوقالعاده کاربردی است که میتوان با کمک آن میزان سختی موجود در آب را به شکل قابلتوجهی کاهش داد. نمک احیا سختیگیر عرضه شده توسط شرکت رهاب سازه دارای بالاترین کیفیت ممکن است و کارایی بالاتری نسبت به نمونههای مشابه دارد.
نمک احیای رزین چیست؟
نمک احیا نوعی ماده معدنی به شمار میآیند. این بدان معناست که برای تهیه آنها از فرایند شیمیایی خاصی استفاده نمیشود و به همین دلیل مشکلی از لحاظ سلامت و بهداشت ایجاد نمیکنند. از نمکهای سختیگیر با نامهای مختلفی یاد میکنند که از بین آنها میتوان به مواردی همچون نمک بویلر، نمک مخصوص رزین و نمک احیای رزین کاتیونی یاد کرد.
نمکهای سختی گیر در دنیای امروزه به یک ضرورت اساسی تبدیل شدهاند. بهرهگیری از آنها در سیستمهای سختی گیر رزینی بسیار مهم است و عملاً بدون این نمکها نمیتوان از دستگاههای مذکور به شکل مناسبی استفاده کرد.
نمکهای سختی گیر باید مرغوب باشند
یک نمک بیرنگ و بی بو
نمک احیا رنگ و بوی خاصی ندارد. حالت فیزیکی آن نیز معمولاً به شکل جامد است و ذرات آن به صورت کریستالی قابل مشاهده هستند. سنگ نمک سختی گیر برخلاف تصور اکثر افراد خیلی ساده درون آب حل میشوند و به همین دلیل در شرایط مختلف میتوان از آنها استفاده کرد.
انواع نمک احیاء رزین سختی گیر
سنگ نمک سختی گیر
سنگ نمک نوعی ماده معدنی است که به صورت طبیعی از روسوبات نمک زیر زمینی ایجاد میشود، و به صورت سنتی استخراج میگردد. این ماده معدنی دارای ۹۸ تا ۹۹ درصد سدیم میباشد. سنگ نمک همانند نامش از سنگ های کوچک یا سنگ ریزه شکل میگیرد. با توجه با اینکه قیمت سنگ نمک پایین تر است و اقتصادیتر به نظر میآید اما به علت وجود سایر املاح مانند سولفات کلسیم ممکن است به خوبی در آب حل نشود و این مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت.
مزایای سنگ نمک سختی گیر
احیای رزین سختی گیر
رزین موجود در دستگاههای سختی گیر ممکن است پس از مدت مشخصی خاصیت اصلی خود را از دست بدهد. همانطور که میدانید رزین نیز یک ماده مخصوص جذب سختی آب محسوب میشود و میتوان به کمک آن آب را به شکلی قابلقبول تصفیه کرد. نمکهای سختی گیر برای حل مشکلات مرتبط با عملکرد رزین نیز کاربرد دارند. این نمکها موجب ایجاد یک رسوب مشخص روی زرین میشوند. این لایه رسوبی به طور خاص منجر به جمع شدن سختی لایه رزین میشود و در نتیجه امکان استفاده مجدد از آن به وجود میآید.
در حال حاضر کلیه دستگاههای پیشرفته و خاصی که از رزین برای سختی گیری آب استفاده میکنند، به این نوع نمکها نیز نیاز دارند. بهجرات میتوان بیان کرد که نمکهای سختیگیر بیشترین و مهمترین مادهای هستند که برای فعالیت بدون مشکل دستگاههای رزینی به آنها احتیاج داریم. عدم استفاده از نمک سختیگیر با کیفیت مناسب منجر به آسیب دیدن دستگاههای تصفیه رزینی میشود. در این شرایط میزان سختی گیری رزین آنقدر کاهش پیدا میکند که عملاً استفاده از دستگاه مدنظر هیچ صرفه اقتصادی خاصی نخواهد داشت. در این شرایط بهترین راه وارد کردن نمکهای سختیگیر به دستگاه تصفیه و راهاندازی مجدد آن است.
استفاده ساده و راحت
امروزه در کنار کلیه دستگاههای سختی گیر رزینی یک محفظه مشخص برای ریختن نمک تعبیه میشود. نمکی که در این محفظه قرار میگیرد به صورت مستقیم وارد دستگاه خواهد شد تا بتوان به کمک آن میزان سختی گیری رزین را به شکل قابلتوجهی افزایش داد.
در صورت کاهش عملکرد کلی رزین موجود در دستگاه سختی گیر لازم است که به میزان مناسبی نمک سختی گیر به درون دستگاه اضافه شود. این موضوع دررابطهبا کلیه دستگاههای رزینی صدق میکند و نمیتوان استثنای خاصی در این زمینه قائل شد.
حل کامل مشکل سختی آب
اگرچه در برخی از موارد نیاز به وجود آب با سختی بالا حس میشود، اما در اکثر موارد باید آبی داشته باشیم که میزان سختی پایینی داشته باشد. همانطور که میدانید سختی آب به دلیل وجود میزان بالایی از یونهای کلسیم و منیزیم است. این دو ماده در کنار هم مهمترین دلایل مربوط به افزایش سختی آب برشمرده میشوند. از سوی دیگر، Water Softener Salt به دلیل داشتن سدیم در ترکیب خود میتواند سدیم خاصی که در طول روند سختی گیری از رزین موجود در دستگاه جدا شده است را به آن برگرداند.
این چرخه آنقدر تکرار میشود تا کل سدیم ازدسترفته بهوسیله نمکهای سختی گیر به طور کامل جبران شود و در نتیجه دیگر مشکلی برای سختی گیری آب وجود نداشته باشد. در گذشته به دلیل عدم وجود نمکهای اختصاصی با این عملکرد مهم، باید کل دستگاه تعویض میشد که به طبع هزینههای بالایی را به همراه داشت.
نمکهای سختی گیر حالتی کریستالی دارند
امکان استفاده در محیطهای مختلف
استفاده کردن از نمک احیا هیچ محدودیت خاصی ندارد. چنانچه دستگاه سختی گیر شما دارای محفظهای مشخص برای این نوع نمک باشد میتوان خیلی راحت نسبت به بهرهبرداری از آن اقدام کرد. امروزه اکثر دستگاههای سختی گیر موجود در محیطهایی همچون استخرها، موتورخانهها، ساختمانهای تفریحی، مجتمع های مسکونی، سردخانهها، برج خنک کننده و موارد مشابه دارای چنین ساختاری هستند.
شایانذکر است که امکان بهکارگیری این محصول در دستگاههای رزینی مربوط به سیستمهای اسمز معکوس نیز وجود دارد. علاوه بر این، به منظور تصحیح عملکرد دستگاههای سختی گیر موجود در خشکشوییها که بهوفور مورد استفاده قرار میگیرند باید از این محصول (برای احیای رزین آنها) کمک بگیرید.
عدم آسیب به محیط زیست
طبیعی بودن نمک سختیگیر علاوه بر اینکه از نظر بهداشتی مشکلی به وجود نمیآورد، بلکه یک امر فوقالعاده مناسب به منظور جلوگیری از آسیب دیدن محیطزیست است. این نمکها حتی در صورت ورود به محیطزیست نیز منجر به ایجاد آلودگی نمیشوند و به همین جهت میتوان با خیال کاملاً راحت از آنها استفاده کرد. چنین موردی شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، اما باتوجهبه حجم بالای فروش این محصولات باید حتماً به آنها توجه کرد.
این نمکها باید به شکل مناسبی مورد استفاده قرار بگیرند.
نمک تبخیری
نوعی نمک تبخیر شده است که از طریق رسوبات نمک زیرزمینی تولید میگردد بعد از استخراج با استفاده از انرژی حرارتی گازی یا ذغال سنگ رطوبت نمک گرفته میشود. نمک تبخیر شده حاوی ۹۹.۶ تا ۹۹.۹ درصد سدیم کلراید است. این نوع نمک خالص ترین و گرانترین نوع نمک برای گرفتن سختی آب میباشد. نمک خام خالص نمیباشد و با گرفتن رطوبت آن این نمک تشکیل میشود.
نمک خورشیدی
نوعی از نمک طبیعی است که از تبخیر آب دریا به وجود میآید، و دارای ۸۵ درصد سدیم کلراید است. این محصول به صورت بلوری فروخته میشود و گاها به شکل قرص نیز فروخته میشود. این نمک وقتی آب دریا با تابش خورشید تبخیر میگردد و نمک محلول باقی میماند این نمک ۹۹.۶ درصد خلوص دارد و همچنین خاصیت انحلال بالایی دارد. مصرف این نوع نمک موجب افزایش عمر رزین دستگاه سختی گیر میشود و نیاز مکرر به احیاء را کاهش میدهد.
قرص نمک
قرص نمک شکل متراکم شده نمک خوراکی میباشد و فاقد هرگونه ناخالصی و افزودنی است. کاربرد این نمک به شکل قرص جهت جلوگیری از انسداد در دستگاهها استفاده میشوند. قرص نمک ها با درصد خلو ۹۹.۵ و قابلیت حلایت کامل بهترین انتخاب برای سختی گیر رزینی میباشد.
مزایای قرص نمک
- بسته بندی کامل و ضد رطوبت
- افزایش طول عمر رزین
- جلوگیری از رسوب آهک در مخزن نمک
- در صد خلوص بالا
- صرفه جویی در مصرف بیش از اندازه نمک
- صرف جویی در تعمیر و نگهداری
قرص نمک سختی گیر
مقدار نمک در سختیی گیر
تعیین میزان استفاده از نمک احیا رزین باید باتوجهبه چند عامل مختلف صورت بگیرد. در حالت معمول بهتر است ۲ بار در ماه میزان نمک موجود در مخزن نمک را اندازه گیری کنید و اگر به کمتر از نصف مخزن رسیده بود، آن را دوباره شارژ نمایید. مورد دیگر نیز میزان کلی سختی آب است. قاعدتاً هرچه میزان سختی آب موجود در دستگاه سختی گیر رزینی بیشتر باشد، باید از میزان نمک بیشتری استفاده شود.
به منظور بررسی سختی آب نیز میتوان از کیتهایی که به صورت اختصاصی برای این امر تهیه شدهاند، استفاده کرد. در مدلهای جدید دستگاههای سختی گیر رزینی یک علامت مشخص در کنار مخزن نمک قرار گرفته است که باتوجهبه آن میتوان بهراحتی بهترین زمان برای اضافه کردن نمکهای سختی گیر را مشاهده کرد. توجه داشته باشید که میزان نمک احیا رزین اضافه شده نباید بیش از حد استاندارد باشد. چنین امری میتواند در کارکرد کلی دستگاه شما اختلال ایجاد کند.
توصیه اصلی بر آن است که به ازای هر ۱ لیتر رزین، ۲۵ گرم سنگ نمک سختی گیر در مخزن دستگاه رزینی وارد شود. پیش از وارد کردن نمک احیای رزین جدید، بهتر است نمکهای قبلی که به صورت لایههای مختلف در کنار مخزن رسوب کردهاند را به طور کامل جدا کنید تا دستگاه بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهد.
نمک احیا سختی گیر کاملاً طبیعی هستند.
مراحل احیا سختی گیر
شستشوی معکوس بستر
اولین مرحله از سیکل، شستشوی سختی گیر و تمام سیستم های رزینی است. آب از پایین مخزن وارد بستر می شود و با فشار خود دانه های رزین را از هم جدا می کند. در مرحله شستشوی معکوس مواد نا خالص و مواد معلق درون بستر از آن خارج می شوند و با جدا شدن دانه های رزین از هم بستر رزین برای احیا آماده می شود.
تزریق ماده احیا کننده
در این مرحله از مخزن نمک، آب نمک مکش میشود و در داخل بستر رزین، کلسیم و منیزیم که به رزین چسبیده با یونهای سدیم تبادل میکند و بدین طریق رزین احیا می شود.
خروج احیا کننده و شستشوی نهایی
در انتها شتشویی رزین به کمک آب خام انجام میگیرد. به این صورت که شیر سختی گیر روی تخلیه قرار می گیرد تا نمک های اضافه قرار گرفته روی رزین ها خارج شود. و احیای رزین سختی گیر انجام میگیرد.
استفاده از این نمک در مناطق مرطوب
اگر قصد دارید از این نمک احیا رزین در مناطقی استفاده کنید که دارای آبوهوای گرم و مرطوب هستند بهتر است به صورت مداوم حداقل هر ماه دو بار میزان نمک موجود در مخزن دستگاه رزینی را بررسی کنید. میزان نمک دستگاه سختی گیر مورد نیاز در مناطقی که دارای چنین آبوهوای خاصی هستند همواره بیشتر از مناطق دارای آبوهوای معتدل و سرد است. کمبود نمک در مخزن دستگاه رزینی در این مناطق منجر به رسوبهای شدید در بخشهای مختلف محصول میشود.
این نمک ها احیا کننده رزین هستند.
قیمت مناسب و مقرونبهصرفه
نمک سختی گیر قیمت بسیار مناسبی دارد و به همین دلیل همه کاربران میتوانند فارغ از میزان بودجه خود نسبت به خریداری آن اقدام کنند. خوشبختانه این محصول به شکل گسترده در دسترس است و به همین دلیل میتوان با خیال راحتی به استفاده از آن پرداخت.
شما با خریداری این محصول و وارد کردن آن به سختی گیر رزینی منجر به افزایش طول عمر دستگاه مدنظر خود میشوید و از آسیبدیدگی آن جلوگیری میکنید. تعمیر آسیبدیدگیهای چنین دستگاههایی به هزینه بسیار زیادی نیاز دارد و به همین دلیل بهتر است با خرید نمک احیا رزین دستگاه خود را از این نظر ایمن کنید.
قیمت نمک سختی گیر
قیمت نمک سختی گیر به درصد خلوص، کیفیت و سایز بندی دارد. برای مثال قیمت نمک سختی گیر کریستالی یا همان ریز شده به ازای هر کیلوگرم ۴۵۰۰ تومان و قیمت سنگ نمک معدنی به ازای هر کیلوگرم ۳۵۰۰ تومان بوده که توصیه کارشناسان شرکت رهاب سازه نمک کریستالی میباشد که عاری از هرکونه آلودگی زیست محیطی و در کیسه های ۲۰ کیلویی و با قابلیت حمل آسان بسته بندی شده است.
خرید نمک سختی گیری
خرید نمکهای سختی گیر برای افرادی که از دستگاههای سختی گیر رزینی استفاده میکنند اهمیت بالایی دارد. و به همین دلیل باید تمام تلاش خود را به منظور انتخاب بهترین محصول موجود در بازار به کار بگیرید. اگر قصد احیای رزین دستگاه سختی گیر خود را دارید، حتماً این محصول را از شرکت رهاب سازه تهیه کنید تا شاهد عملکرد معجزهآسای آن دراینرابطه باشید.